• Del 18 al 20 d'abril, Advanced Machine Tools '23 mostrarà les darreres innovacions en màquina-eina i la seva indústria auxiliar.
  • La cimera reunirà més de 14.000 professionals procedents de la indústria de components de l'automoció, aeronàutica, ferroviària, construcció metàl·lica, electrodomèstics o energia, de tota la península.

El metall torna a Barcelona de la mà d'un nou esdeveniment tecnològic dedicat a la màquina-eina: Advanced Machine Tools, que comptarà amb la Associació Catalana de Facility Management (ACFM) com a Supporting Partner de l'esdeveniment. Del 18 al 20 d'abril, més de 180 firmes expositores presentaran les seves últimes innovacions en maquinària de tall, arrencada, deformació, soldadura, làser, perforació, fresat, estampació, premsa o poliment, entre moltes altres funcionalitats , i donaran a conèixer els instruments, eines, accessoris i components més nous que estan transformant la cadena de valor de la indústria manufacturera.

Així, Advanced Machine Tools neix amb l'objectiu d'impulsar la renovació dels equips de tot el sector de la màquina-eina per adaptar la manufactura espanyola a la conjuntura econòmica i tecnològica actual, a més de recolzar-la en el procés de millora de la productivitat. Igualment, amb aquest esdeveniment tecnològic, Barcelona recupera un saló referent a nivell nacional dedicat a la metal·lúrgia, indústria molt arrelada a tota la zona de llevant i que és un dels motors més competitius al nostre país.

En els darrers anys el conjunt industrial espanyol ha patit l'impacte de la pandèmia i, més recentment, la crisi global de subministraments a què se li ha sumat el conflicte a Ucraïna, fets que han provocat que el sector s'hagi hagut d'adaptar a una realitat més incerta amb uns marges més ajustats. En aquest sentit, Advanced Machine Tools també vol ser l'escenari òptim on tots els fabricants puguin trobar les noves tecnologies que els permetin apostar per la relocalització i guanyar eficiència en els processos productius.

Albert Planas, Director d'Advanced Machine Tools, destaca que “amb aquest nou esdeveniment mostrarem a totes les parts interessades de la indústria de la màquina-eina que l'aposta per la tecnologia, la sostenibilitat i la innovació és un requisit indispensable si es vol prosperar en el context econòmic i geopolític actual. Així, oferirem les solucions més avançades del sector, oportunitats de negoci i saber fer per transformar aquestes primeres fases de les cadenes de producció”.

 

Un esdeveniment biennal amb més de 14.000 professionals que es posarà en marxa el 2023

Advanced Machine Tools, el punt de trobada per a més de 14.000 professionals de la península ibèrica vinculats a la metal·lúrgia que proveirà de màquines-eina avançades i intel·ligents de gran precisió, se celebrarà de forma biennal els anys imparells ( 2023, 2025, 2027…) per no coincidir amb la Biennal de Bilbao. D'aquesta manera, Barcelona s'endinsarà al circuit clàssic de fires de màquina-eina per complementar l'oferta nacional dedicada al sector del metall.

 

Una plataforma comercial i de negocis

Per analitzar les tendències sorgides recentment en l'àmbit de la màquina-eina i aprofundir en els reptes actuals a què s'han d'enfrontar els professionals de la manufactura també s'organitzarà el Metal Industry 4.0 Congress '23, on es compartiran en exclusiva els casos d'èxit i de transformació del sector del metall i la indústria auxiliar, gràcies a maquinària avançada i d'última generació. Projectes d'automatització presentats per les mateixes indústries, nous corrents en fabricació intel·ligent, exemples de processos competitius, d'eficiència energètica, o de l'ús de tecnologies a les cadenes de producció per fer-les més eficients, seran algunes de les qüestions que es tractaran en tots dos auditoris en paral·lel que acolliran més de 50 hores de transferència tecnològica.

 


 

Sobre Advanced Machine Tools

És un esdeveniment organitzat per NEBEXT, empresa especialitzada en esdeveniments professionals centrats en la innovació i en la transferència tecnològica, com ara Advanced Factories, HIP, Digital Enterprise Show, Rebuild, Pick& Pack o Tourism Innovation Summit. Advanced Machine Tools és una Expo i Congrés bianual per als professionals de la màquina-eina que busquen les solucions tecnològiques més avançades al sector del metall, oportunitats de negoci i know-how per digitalitzar i automatitzar la indústria . Juntament amb el Metal Industry 4.0 Congress, el congrés que aglutinarà els continguts més rellevants de la màquina-eina.