Advanced Factories obre acreditacions per a la sisena edició, que tindrà lloc del 29 al 31 de març al CCIB de Barcelona. L'Industry 4.0 Congress reunirà 280 experts que compartiran estratègies i casos d'èxit per fer front als desafiaments actuals del sector industrial.

Advanced Factories torna, a la sisena edició, per analitzar i debatre com l'automatització, la digitalització i la Intel·ligència Artificial es converteixen en elements clau per afrontar els reptes actuals d'una indústria, que ha d'apostar més per la producció de km 0. “La crisi de subministraments viscuda els darrers mesos ha afectat la indústria manufacturera, que s'ha trobat amb problemes en l'adquisició de matèries primeres. Una situació que posa de manifest la forta dependència de la indústria manufacturera espanyola dels mercats exteriors i la necessitat d'apostar per la producció local de components de microelectrònica”, destaca Albert Planas, director d'Advanced Factories.

L'esdeveniment líder en automatització i robòtica industrial del sud d'Europa ha obert acreditacions per a la seva nova edició, que tindrà lloc del 29 al 31 de març al CCIB de Barcelona i que reunirà més de 17.000 professionals industrials que busquen les últimes solucions i tecnologies per incrementar la seva productivitat.

Més de 350 firmes expositores presentaran les últimes solucions en sistemes d'automatització industrial, robòtica, fabricació additiva, programari, sistemes d'integració de la producció, intel·ligència artificial, Digital Twin, visió artificial, analítica de dades, IIoT, 5G o ciberseguretat.

 

IA, ciberseguretat, eficiència i sostenibilitat, protagonistes de l'Industry 4.0 Congress

Un any més, Advanced Factories acollirà una nova edició de l'Industry 4.0 Congress, on 280 experts centraran el debat en els principals reptes de la indústria avui dia: relocalització, l'ús de la Intel·ligència Artificial i l'automatització, la ciberseguretat i la sostenibilitat.

Precisament, l'automatització industrial, la digitalització i l'ús de tecnologies com la Intel·ligència Artificial i l'analítica de dades suposen una oportunitat per a les empreses industrials per millorar-ne l'eficiència i relocalitzar les plantes productives. És per això que l'Industry 4.0 Congress comptarà aquest any amb un fòrum dedicat especialment a les aplicacions de la Intel·ligència Artificial a la indústria. A més, amb l'increment de la connectivitat augmenta la consciència per la prevenció de ciberatacs, un tema que tornarà a centrar el debat amb el Fòrum de Ciberseguretat Industrial.

D'altra banda, la sostenibilitat i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) cobren més importància que mai en aquesta nova edició d'Advanced Factories per la importància d'aconseguir una indústria neutral en carboni, és a dir, que l'empremta de carboni de la indústria tendeixi a zero. En aquest sentit, experts del sector abordaran a l'Industry 4.0 Congress les seves accions i estratègies per minimitzar l'impacte de la seva activitat en el medi ambient, per exemple, reduint els consums d'energia amb equips innovadors d'alta eficiència. “Cada vegada s'observa més com els ODS influeixen a totes les decisions d'inversió; una situació ocasionada per una consciència ambiental més gran i un entorn que afavoreix les cadenes de subministrament km0 i en quantitats ajustades a la demanda”, assenyala Òscar Íñigo, director de l'Industry 4.0 Congress.

Com a novetats d'enguany, el congrés també celebrarà el Plant Mangers Summit, dedicat a tots els responsables de planta de les fàbriques industrials. A més, comptarà amb diferents agendes verticals per a cada indústria, amb especial focus en aquesta edició a l'electrònica i la microelectrònica, l'energia, la mobilitat i logística, el sector pharma i l'automoció.

Advanced Factories comptarà també amb diferents esdeveniments de networking com el Leadership Summit, els Factories of the Future Awards 2022, l'Industry Startup Forum, el Fòrum de Fabricació Additiva o el Talent Marketplace.