• Aquesta entitat neix amb la voluntat d’agrupar professionals, empreses i altres entitats que desenvolupin activitats relacionades amb el Facility Management a Catalunya.
  • El Facility Management és la segona partida econòmica més important d’una companyia i pot generar estalvis entre el 20% i el 30%.

 

Dimarts, 23 de maig del 2017 – El Facility Management ja disposa de la seva institució en l’àmbit català amb la inauguració de l’Associació Catalana de Facility Management (ACFM). L’Acte de Presentació ha tingut lloc a l’Auditori CaixaForum, ha comptat amb les ponències d’experts i càrrecs polítics i ha aplegat 200 assistents.

Què és el Facility Management?

El facility management s’encarrega de la gestió dels equipaments immobiliaris i de la prestació dels serveis de suport als seus usuaris. Segons diferents estudis realitzats és la segona partida econòmica més important d’una empresa i pot generar estalvis entre el 20 i el 30%.

L’ACFM neix amb la ferma voluntat d’agrupar a tots aquells professionals, empreses o altres entitats que dins de les seves actuacions ofereixen, promocionen o desenvolupen qualsevol de les activitats relacionades amb el Facility Management a Catalunya, per tal d’esdevenir-ne un centre de referència amb reconeixement nacional i internacional. Marc Sistach, president de l’Associació Catalana de Facility Management, ha obert l’acte definint el Facility Management com “una activitat que té com a propòsit final aportar benestar, seguretat, sostenibilitat i en definitiva, ser l’impulsor d’una societat millor”.

Francesc Sutrias i Grau, Director General de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, ha anunciat que “la Generalitat vol aprendre tot allò que permeti una gestió millor del seu patrimoni i per aquest motiu, serà indispensable la tasca de l’Associació Catalana de Facility Management”.

L’ACFM ha convidat a Luis Morejón, expert en Facility Management i Director de GWS CBRE a Silicon Valley. Morejón ha confirmat el discurs de Sistach i ha manifestat que “el Facility Management aporta qualitat de vida a la societat”. Morejón ha afegit: “L’any 2021, el volum de negoci d’aquest sector creixerà 175 bilions aproximadament”.

Agustí Abelaira, Director de Serveis Generals de l’Ajuntament de Barcelona, ha conclòs: “Les experiències del consistori amb empreses de Facility Management han estat molt positives. Volem treballar en projectes que apostin per la gestió integral dels edificis”.

Per a més informació, podeu contactar amb Pablo Monfort (697408760).